Christelijk multimediamateriaal voor werk in de kerk

Op internet is veel materiaal te vinden dat gebruikt kan worden in de kerk. Bijvoorbeeld als ondersteuning van een preek, een catecheseles of een gemeenteavond. Vaak kost het veel tijd om materiaal te vinden dat zowel aansprekend en eigentijds is, als ook inhoudelijk van goede kwaliteit.

Opkijken.nl wil u hierbij helpen. Opkijken is een website van de Luisterpost Bralectah. Met de site willen we werkers in de kerk ondersteunen door het aanbieden van filmpjes, preken, plaatjes en andere documenten. Natuurlijk kunnen ook ‘gewone kerkmensen’ gebruik maken van de site bijvoorbeeld voor persoonlijke toerusting. De website bevat een database met materiaal die de komende tijd verder zal worden uitgebreid. U kunt eenvoudig in de database zoeken bijvoorbeeld op thema of bijbeltekst.

Er zijn op Opkijken al portals voor catechese en beamteams beschikbaar en we hebben plannen om de website verder uit te breiden met portals voor o.a. onderwijs aan mensen met een beperking, kinderwerk en een prekenportal. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen kunt u onze Facebookpagina liken: https://www.facebook.com/opkijken.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

3 reacties

 • H.T. van Faassen 7 maanden geleden

  ‘Het geloof is uit het GEHOOR, en het gehoor door het WOORD van God”
  Als de Zoon des mensen komt zal Hij dan ook HET geloof vinden op aarde?
  Geen plaatjes kijken in de kerkdienst, maar open oren hebben!!

 • Ook Christus maakte regelmatig gebruik van aanschouwelijk onderwijs.
  Waarom zouden wij dat dan niet mogen doen?

 • Redactie Opkijken - Nanda 7 maanden geleden

  Bedankt voor de reacties! Opkijken wil vooral handvatten aanreiken die ingezet kunnen worden om het onderwijs in de gemeente toegankelijk en aansprekend te maken. Niet in plaats van het Woord, maar ter ondersteuning daarbij, zodat de boodschap versterkt kan worden. Laten we hopen en bidden dat mensen met de oren horen, met de ogen zien en met het hart ervaren Jezus Christus Heer is en dat Hij het waard is om gevolgd te worden.