Voor mensen met een verstandelijke beperking is er nu de mogelijkheid om gedurende de lijdenstijd 40 dagen lang een kleine opdracht te doen. Ontdek dat het doen van eenvoudige acties veel kan betekenen in het leven van een ander en jezelf. Deze opdrachten zijn vanaf 1 maart te vinden op een speciale pagina in het paasdossier van Opkijken.nl.

 

Heb jij je geabonneerd op de Opkijken.nl-nieuwsbrief voor mensen met een beperking, dan ontvang je tijdens de lijdenstijd wekelijks een mail met de opdrachten in jouw inbox. Want voor iedere dag tijdens de lijdenstijd is er een opdracht. Er zijn 10 verschillende soorten opdrachten, die 4x zullen terugkomen. Je kunt daarbij denken aan: een filmpje kijken, een bijbeltekst ter bemoediging, iets doen in of voor de natuur, een opdracht om iets te doen voor een ander, enzovoorts.

 

Collega José Korsaan heeft dit 40-dagenproject ontwikkeld dat bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking en voor hun ouders/familieleden/begeleiders. Zo kunnen we samen gedurende de lijdenstijd bewust worden van het lijden en toeleven naar Goede Vrijdag en Pasen.

 

Lees bijvoorbeeld elke ochtend bij het ontbijt een kaartje met de opdracht, samen met je zoon/dochter/cliënt met een verstandelijke beperking. Help zo nodig met het uitvoeren van de activiteit. Vraag elke dag bij het avondeten hoe het is gegaan met de opdracht. Zo beleef je samen een bijzondere tijd waarbij je toeleeft naar de Paasdag, om te vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood. Daardoor mogen wij een toekomst krijgen waarin alles goed zal zijn.

 

Ook wekelijks opdrachten in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief ‘Mensen met een beperking’.

Of klik hier om het project op de website te bekijken

 

 

Wij, van Opkijken, zijn natuurlijk erg benieuwd hoe je deze 40-dagentijd beleeft, samen met iemand met een verstandelijke beperking.

We horen graag je reactie via info@opkijken.nl of Facebook (@opkijken).

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*