Film Storm (3)

 

In 2017 is het 500 jaar geleden dat de Reformatie van de kerk in Europa plaats vond. Deze gebeurtenis wordt dit jaar herdacht. Op de website van 500 jaar Reformatie is te lezen wat er allemaal wordt georganiseerd. Er staat ook een mooi overzicht op over hoe de reformatie in Nederland heeft plaatsgevonden en zich nog steeds ontwikkelt.

 

In het kader van deze herdenking is er vanaf 19 januari 2017 een spannende jeugdthriller ‘STORM – Letters van Vuur’ in de Nederlandse bioscopen te zien. De film speelt zich af in de beginjaren van de Reformatie. De film heeft een eigen facebookpagina waarop onder andere de trailer te zien is.

 

Werkvorm

De film is een mooi middel om tijdens catechisatie of een clubavond met je tieners (10-15 jaar) hierover in gesprek te gaan. Speciaal voor deze doelgroep zijn er werkvormen beschikbaar om te gebruiken. De werkvormen zijn geschreven voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en tieners van het voortgezet onderwijs. De werkvorm is gratis te downloaden op de website van Heilige Huisjes.

 

Ben je benieuwd naar de werkvorm? Klik dan hier.

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*