“Naar de kerk gaan vond ik erg lastig, omdat er niets geregeld was voor mensen met een visuele beperking. Ik moest het wiel zelf uitvinden”, zegt Ineke van de Groep. Zij is slechtziend en heeft meegewerkt aan het nieuwe portal van Opkijken: Geloofstoerusting voor mensen met een visuele beperking.

 

Opkijken maakt zich sterk voor een kerkelijk leven waarin iedereen kan meedoen en niemand wordt uitgesloten. Door het nieuwe portal te starten, biedt Opkijken werkers in de kerk ervaringsverhalen, informatie over blindheid en slechtziendheid, tips voor het contact, concrete handvatten om het kerkgebouw en kerkelijke informatie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking, en verwijzingen.

 

“Als je dan in de kerk ook nog eens zelf het wiel moet uitvinden, kan het je aan de moed en energie ontbreken om nog actief mee te doen”, laat Ineke weten. “Word je bewust van de obstakels die mensen met een visuele beperkingen iedere dag moeten overwinnen om mee te kunnen doen en biedt de ondersteuning die nodig en gewenst is!”

 

 

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*