Regelmatig zullen we een nieuw boek, cd of andere uitgave onder de aandacht brengen, waarbij we het recensie exemplaar aanbieden via een winactie. Extra interessant dus om de site regelmatig te bezoeken! Deze eerste keer brengen we het boek ‘Struinen door de schepping’ (Hanna Holwerda, Uitgeverij Jongbloed) onder de aandacht.

 

De vakantieperiode zit nog vers in ons geheugen, voor velen de gelegenheid om er met de kinderen op uit te trekken. Naar het bos, het strand, fietsen door de polder en genieten van de schepping. Struinen door de schepping is een bijbels natuurboek en sluit aan bij wat er allemaal te zien en te beleven valt in de schepping. Het verbindt informatieve weetjes over de natuur aan bijbelteksten en creatieve opdrachten.

 

Zo vind je bij het hoofdstuk over weide en akkers onder meer een landbouwbingo, tips over het drogen van bloemen, een proefje over zaadjes die aan je schoenen plakken tijdens een wandeling maar bijvoorbeeld ook een link naar bid- en dankdag voor gewas en arbeid en bijbelteksten die aansluiten bij de onderwerpen. Het is een leuk en leerzaam boekje met veel tips en opdrachten in een aansprekende moderne vormgeving.

Een beetje vreemde eend in de bijt (maar toch wel een leuke toevoeging) zijn de christelijke en joodse feestdagen aan het eind van het boekje.

 

 

+ Het boekje biedt leuke handvatten om met kinderen en natuur/wetenschap bezig te zijn.

+ Leuk eigentijds vormgegeven.

+ Leerzaam en toch niet belerend.

+ Gevarieerd en zelfs aan regendagen is gedacht met tips voor binnen!

 

– Soms is de link naar het geloof alleen een bijbeltekst, wat karig

 

Kans maken op Struinen door de schepping? Klik op de button, laat je gegevens achter en misschien kun jij straks samen met de kinderen aan de slag in de natuur met dit leuke boekje!

 

Auteur: Hanna Holwerda

Uitgeverij: Royal Jongbloed

Prijs: 14,95 paperback

Leeftijd: ca. 7-12 jaar

Gelezen door: Corina Groenesteijn

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

2 reacties

  • Demanet 1 jaar geleden

    Moest ik het winnen, zou fijn om zo met de kinderen naar het bos te gaan en hun daaruit te vertellen en de rest ook.

  • Henriëtte Judels 1 jaar geleden

    Lijkt me een leuk/leerzaam boek om te hebben.
    We struinen graag!