Jezus is opgestaan uit de dood.

Hij heeft de dood overwonnen!

 

Hoe kan het dat christenen dit geloven, hoe halen ze dit in hun hoofd?! Hoe kan het dat ze dit zelfs onder martelingen blijven volhouden? Dood is dood, je gaat niet ineens roepen dat iemand die gekruisigd is, toch is opgestaan en daar ga je zeker niet voor sterven…

Verklaring: ze hebben gelijk! En dat is goed nieuws, een bijzondere Paasboodschap die gedeeld moet worden!

 

Paasdossier
Daarom heeft Opkijken.nl een nieuw themadossier ontwikkeld waarin divers materiaal rondom Goede Vrijdag en Pasen is te vinden. Te gebruiken in de kerk of voor je eigen geloofstoerusting. Bijvoorbeeld het filmpje van EO Denkstof met Reinier Sonneveld over de kruisiging, het sterven en het uit de dood opstaan van Jezus. Maar ook een animatiefilmpje waarin het paasverhaal op een eigentijdse manier wordt uitgebeeld door middel van sociale media. In dit paasdossier van Opkijken.nl zijn meer mooie filmpjes opgenomen en speciaal daarbij ontwikkelde puzzels voor kinderen. En net als voor het succesvolle kerstdossier stelt het team van Opkijken.nl dit paasdossier samen met hulp van jullie! Dus heb je een tip, laat het weten!

 

Twee 40-dagenprojecten
Opkijken.nl start ook met twee 40-dagenprojecten. Voor mensen met een verstandelijke beperking is er nu de mogelijkheid om 40 dagen lang een kleine opdracht te doen. Deze opdrachten zijn vanaf 1 maart te vinden op een speciale pagina in het paasdossier van Opkijken.nl. En Opkijken heeft 40 gedichten ontvangen van Anne Lies Mossel-de Kievit. Deze gedichten passen bij de lijdenstijd. Dagelijkse Broodkruimels werkt samen met Opkijken en maakt bij deze gedichten ‘kruimels’ die tijdens deze veertig dagen zowel door Opkijken als door Dagelijkse Broodkruimels gepubliceerd zullen worden. Een zinvolle en creatieve manier om meer inhoud te geven aan de lijdenstijd en om samen toe te leven naar het feest van leven uit de dood!

 

 

Ga naar het Opkijken paasdossier.

 

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*