Ben jij een goed mens? Of ben je wel eens boos, ontevreden of jaloers?

José Korsaan, Opkijken redactielid, pakt voor de portal voor geloofsondersteuning aan mensen met een beperking allerlei thema’s op. Ze is altijd op zoek naar aansprekende manieren om met verschillende niveaus in een groep om te gaan. Zo tipt zij werkers in de kerk om bij het Bijbelthema ‘Genade’ platen te gebruiken met daarop verkeerde dingen zoals liegen, stelen, mopperen, ongeduldig zijn, etc.:“Pak deze kaarten en gooi ze in de prullenbak. Leg uit: God kijkt niet meer naar jouw zonden. Dat is genade!”, zegt zij.

 

Deze tips & tools willen we niemand onthouden! Als kerkelijk werker of begeleider willen we je aanraden om je te verdiepen in kenmerken en syndromen van de mensen met een beperking bij jullie in de gemeente, of met de persoon met wie jij persoonlijk contact hebt. Dit kan je helpen in de omgang met hen. Je leert wat je kan verwachten en hoe je kunt reageren.

 

Daarom zal Opkijken ook met enige regelmaat een afbeelding plaatsen op Instagram en haar volgers een link aanbieden naar deze speciale Bijbeluitleggingen, met tips, filmpjes en andere tools, op de site van Opkijken.

De afbeelding bij de les over ‘Genade’ geven we je alvast cadeau.

 

Ben je nieuwsgierig naar meer, volg ons dan via Instagram!

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*