Al jarenlang proberen mensen bijbelverhalen te tekenen en te schilderen. Schilderijen die emotie overbrengen, van de schilder op de kijker. Kinderen verbeelden ook vaak bijbelverhalen, op hun manier.

 

Sommige kinderen zijn graag bezig met taal en woorden, andere kinderen denken juist graag in beelden en kunnen daar goed mee werken. Ook als je nog niet alles begrijpt van wat er gezegd wordt, kan je er heerlijk wegdromen bij een afbeelding.

 

De bijbelse afbeeldingen en kleurplaten van CCXpistiavos op Pixabay helpen hierbij! Van veel afbeeldingen is in eerste instantie niet direct duidelijk bij welk verhaal het hoort, maar vaak wordt er een serie afbeeldingen van een verhaal aangeboden die je dus perfect kunt gebruiken als illustratie bij het vertellen van een verhaal (kinderclub, zondagschool, etc.). Dan is het in één oogopslag duidelijk waar het in de bijbel over gaat. Zo leren deze kinderen met meer plezier en onthouden ze het beter!

 

Klik hier om naar deze afbeeldingen/kleurplaten te gaan.

 

NB: alle afbeeldingen op Pixabay zijn rechtenvrij! Pixabay zegt zelf hierover: “U kunt kopiëren, aanpassen, distribueren en gebruik maken van de beelden, zelfs voor commerciële doeleinden, alles zonder toestemming te vragen en zonder het betalen van een toeslag.”

 

 

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*