Leo is nog geen 50 jaar en heeft zijn hele leven getraind. Hij heeft een sportief karakter, was fanatiek kickbokser, doet nu aan krachttraining en hij let op zijn voeding waardoor hij er goed uitziet en vaak jonger wordt geschat dan hij is. Toch vindt Leo dat nu niet het allerbelangrijkste in zijn leven. Want hij heeft ontdekt dat Jezus echt bestaat!

 

“Ik ben gelovig opgevoed door mijn ouders maar het zei me niets”, zegt Leo, “Pas toen ik mijn vrouw ontmoette, die ook geloofde, ben ik me er in gaan verdiepen. Helaas gaat het nu niet goed met onze relatie, maar ik heb steun aan het geloof.” Leo heeft de Bijbelcursus van Opkijken.nl met succes afgerond. Hij vroeg een certificaat aan en heeft deze gekregen. “Het was best een pittige cursus maar ik heb het volgehouden! Het was voor mij af en toe lastig om de vragen te onthouden en dan in verschillende teksten de antwoorden op te zoeken. Een paar vragen heb ik ook niet kunnen beantwoorden. Maar ik heb niet vaak een mailtje hoeven sturen om duidelijkheid te krijgen.”

 

Leo heeft nog wel moeite met de echtheid van sommige verhalen uit het Oude Testament zoals het Scheppingsverhaal. Hij gelooft dat dit verhaal meer bedoeld is om mensen op het rechte pad te houden. “Adam en Eva zijn de eerste mensen waaruit wij allemaal voortkomen. Maar dat geloof ik niet helemaal. Er waren meer mensen, op meer continenten, want hoe krijg je anders zoveel verschillende mensen van een andere afkomst?! Ik geloof in evolutie naast de schepping. Maar waar of niet waar: je gaat nadenken hoe je zelf met andere mensen omgaat. ‘Wat is je eigen houding en hoe sta jij in het leven?’ Dat zijn vragen die mij bezighouden.”

 

Leo vindt Jezus hèt voorbeeld van naastenliefde en daarom grijpt vooral de geschiedenis over Jezus’ kruisdood hem erg aan. “We leven in een arrogante wereld. Mensen zijn  vooral bezig met uiterlijk, geld en aanzien. Maar deze kleine wereld zweeft in een groot heelal… dat maakt je toch klein?! In het dagelijks leven moet je dan proberen te zijn als Jezus. Ja, als ik niet goed in mijn vel zit, doe ik ook onaardig… dat is niet goed. Toch probeer ik het wel steeds toe te passen. De spreuken en wijsheid van Salomo vind ik dan ook erg mooi”, zegt hij, “Soms zou ik willen dat ik een teken van de Heer krijg, of een droom zodat ik op die manier ervaar dat Hij bestaat. En om te ontdekken wat de zin, het doel van mijn leven is. Maar een ding weet ik wel heel zeker: Als je niets weet van de Heer, is je leven sowieso leeg!”

 

Leo is niet de echte naam van degene die dit vertelt. Hij blijft liever anoniem. Zijn naam is bij de redactie bekend.

 

 

In onderstaande video legt Jacobine Geel uit wat de bijbelcursus inhoudt en voor wie de cursus bedoeld is.

 

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*