LPB media organiseerde op zaterdag 9 juni een campagnedag die live te volgen was op Beleefmee.nl. Op deze dag legde het team van LPB media 12 bezoekjes in Nederland af en in deze gesprekken stond het thema ‘Samen voor verbinding’ centraal. LPB media is in actie voor verbinding en tegen eenzaamheid.

 

Ook Johan vertelde zijn persoonlijk verhaal. “Het pesten was zo erg en ik voelde mij zo alleen dat ik er een eind aan wilde maken… ik stond al bovenop een flat! Maar God had andere plannen met me. Nu zet ik mij in om mensen met elkaar in contact te brengen. Als beheerder van een dorpshuis draag ik zorg voor de verbinding tussen allerlei mensen, oud en jong. En ik geniet van deze contacten, ik geniet van de plek die God mij gegeven heeft!”

 

Campagnedag

De campagnedag was live te volgen via www.beleefmee.nl. Tegelijk was dit voor tal van vrijwilligers een inspirerende dag. Zo was de (camera)techniek de hele dag in touw, de regie en interviewers door het hele land. Vanuit het kantoor werd gebeld naar de trouwe achterban die de organisatie al jaren steunt met donaties, gebed en inzet. Vandaag werden zij hiervoor bedankt! Dit leverde mooie gesprekken op en bruikbare feedback voor het werk de komende jaren. Opvallend was dat de achterban bestaat uit een brede kerkelijke achtergrond. Ook mensen die recent tot geloof zijn gekomen en via dit telefoontje aansluiting gaan zoeken bij een plaatselijke kerk. Een diaken opperde om in zijn eigen kerk weer een presentatie te geven, een moeder gaf aan dat ouderen moeite hebben met techniek en dat haar kinderen daarbij helpen. Op www.beleefmee.nl is de campagnedag terug te kijken.

 

Schat aan informatie

“Deze dag bleek hoezeer het werk van LPB media wordt gewaardeerd. Dat zelfs betrokken donateurs verrast zijn door de schat aan informatie en materialen die via LPB media worden aangeboden aan christenen en kerken” zegt voorzitter Dirk-Albert Prins. “We zijn ons weer bewust dat het belangrijk is om het licht niet onder de korenmaat maar juist er op te zetten.

LPB media heeft de wens uitgesproken om met meer organisaties het platform van Beleefmee.nl te benutten. Met de gezamenlijke inzet van mensen, materiaal en middelen kan het mooie werk nog krachtiger schijnen, door mensen te verbinden met beeld en geluid en tijdens deze dag zelfs fysiek.”

 

Over LPB media

LPB media zet zich, al sinds 1966, vooral in voor eenzame ouderen, maar beseft heel goed dat eenzaamheid veel verschillende vormen kent en vaak onzichtbaar is. Door LPB media blijven ouderen digitaal verbonden. Ook als iemand niet in staat is om naar de kerk te gaan, is geloofstoerusting mogelijk. Op het digitale mediakanaal Beleefmee plaatst LPB media lezingen, concerten, geloofsgesprekken en discussies. Op Opkijken.nl is het themadossier Eenzaamheid te vinden dat werkers in de kerk kunnen gebruiken.

 

 

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*