“Het meest briljante filmpje wat ik ooit op Opkijken vond is het filmpje over Blondin, de koorddanser.”

 

Dit filmpje (klik hier) en verschillende andere filmpjes zijn goed bruikbaar om op een andere manier iets over te brengen, vindt Lennard Pors. Hij is kerkelijk werker in Zwolle en maakt dankbaar gebruik van het materiaal van Opkijken.nl:

 

“Het komt in ieder seizoen wel een keer terug. Ik zie dit filmpje over de koorddanser als een soort gelijkenis, waarin de diepste kern van geloven sterk wordt neergezet. Ten diepste is geloven vertrouwen. Niet op eigen kracht, maar op de kracht van Jezus.

 

Geloven is als het vrouwtje wat bij de koordanser in de kruiwagen gaat zitten en zich over de kloof laat brengen. Ze vertrouwt de koordanser. En dat komt omdat ze hem kent, hij is namelijk haar zoon. Ik heb Jezus leren vertrouwen omdat ik hem heb leren kennen. Dat vertel ik graag door en dit filmpje is een prachtig middel daarbij.”

 

Lennard gebruikt vooral voor catechese en andere vormen van jeugdwerk de filmpjes en Bijbelstudies van de Hofstad Catechismus (klik hier) en hij vindt het erg prettig dat hij via de trefwoorden goede introductiefilmpjes kan vinden.

Lennard raadt andere werkers in de kerk aan om ook Opkijken te bezoeken: “Er is zoveel materiaal te vinden! Misschien is het niet eens altijd één op één te gebruiken, maar dan helpt het wel weer als achtergrondinformatie bij een bepaald thema. Of het roept weer andere associaties op naar andere invalshoeken”.

 

Ook gebruikt hij het materiaal voor persoonlijke toerusting: “Daarvoor biedt Opkijken ook wel materiaal aan, zoals de eerder genoemde Hofstad Catechismus. De hoofdlijnen van het geloof worden besproken door ‘grote’ theologen die mij inspireren. Erg opbouwend!”

 

 

Ga naar de Hofstad Catechismus.

 

Zoek filmpjes en materialen op trefwoord.

 

 

 

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*