Opkijken biedt een nieuw dovenportal voor geloofsonderwijs aan mensen met een auditieve beperking. In het portal zijn informatie, tips, handvatten en er zijn filmpjes van preken in gebarentaal te vinden. Dit portal is bedoeld als ondersteuning voor mensen die werken met deze doelgroep.

 

 

 

 

Opkijken wil dat doven en slechthorenden zo goed mogelijk mee kunnen doen aan het kerkelijk leven. Doven en slechthorenden hebben regelmatig te maken met ingewikkelde situaties. Iemand betrekt een slechthorende bijvoorbeeld niet bij een gesprek of begint juist heel hard te praten. Het verschil tussen de dove en horende wereld zorgt nog wel eens voor misverstanden. Door op de juiste manier met mensen te werken die een auditieve beperking hebben zal de dovenwereld en de horende wereld dichter bij elkaar komen. Dovenpastor Carola Veldhuizen heeft meegewerkt aan het portal: “Met gebarentaal kunnen wij door middel van video-opnames toch een kerkdienst aan doven en slechthorenden bieden. Zo is een kerkdienst voor iedereen”.

 

Inhoud van het portal

Het nieuwe portal biedt informatie, tips, filmpjes, materiaal en handvatten om goed om te gaan met deze doelgroep. Er wordt uitgelegd wat een auditieve beperking precies is, welke problemen zich voordoen rondom grammatica, taal en waar je op moet letten bij geloofsbegeleiding en -onderwijs. Daarnaast zijn er filmpjes in het portal te vinden met preken in gebarentaal.

 

 

Bekijk hier het portal.

 

 

 

 

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*