‘Voor je tent, in je hangmat, waar dan ook: drie keer per week een meditatie met een filmpje. Handig!’ Omdat de zomerserie van Opkijken vorige zomer een succes bleek, biedt Opkijken een nieuwe serie om je stille tijd eens anders in te vullen deze zomer!

 

De Opkijken zomermeditatie serie 2017 start zondag 2 juli. Drie keer per week plaatsen we een korte overdenking met een bijpassend filmpje. Volg ons op Facebook dan verschijnt de zomerserie op je tijdlijn. Ontvang je ze liever in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We laten je nu vast weten wat het onderwerp van deze zomerserie wordt:

 

Er was eens…
Het klinkt als een sprookje van Disney: “Er was eens een heel mooi joods meisje. Ze woonde in Perzië omdat haar grootvader daar als gevangene was terechtgekomen. Omdat haar beide ouders gestorven waren, werd ze opgevoed door haar oom, die werkte voor de koning. De koning was gehuwd maar hij verstootte zijn vrouw, toen zij tijdens een feest ruzie kregen. Omdat de koning een nieuwe koningin wilde, liet hij zijn dienaren de mooiste meisjes van zijn rijk opzoeken. Het joodse meisje werd uitgekozen en mocht de nieuwe koningin worden…” Wij kennen haar als Ester en het gelijknamige Bijbelboek vertelt haar waargebeurd levensverhaal. In dit Bijbelverhaal komt de naam van God niet voor. Maar Hij is er wel, God is de Regisseur!

 

Het verhaal klinkt dan wel als een sprookje, maar als je het hebt gelezen is het spannend en helemaal niet zo sprookjesachtig. Om te weten te komen wat God ons wil zeggen door Zijn Woord over Ester, heeft Opkijken i.s.m. Uitgeverij Vuurbaak besloten de inspirerende teksten uit het Bijbels dagboek ‘Kracht voor elke dag’ met jou te delen. Almatine Leene heeft deze teksten geschreven en reken maar dat het je zal boeien!

 

Nieuw
Deze keer worden niet alleen filmpjes maar ook puzzels voor kinderen meegeven in de zomerserie. Zo kan er bijvoorbeeld tijdens een gezinsvakantie gezamenlijk over het verhaal van Ester nagedacht worden. Ook Anne Lies Mossel-de Kievit denkt mee over Ester. Zij schrijft gedichten en hoopt haar bijdrage te leveren aan deze serie.

 

Doe mee en schrijf je in! Het belooft een mooi project te worden.

 

Om je vast kennis te laten maken met Ester, hebben we deze filmpjes voor je uitgezocht (het tweede filmpje is voor kinderen in de basisschoolleeftijd).

 

 

 

 

 

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

1 reactie