Met bewegende achtergronden kun je fantastische presentaties neerzetten. Dit geldt ook voor het presenteren van liederen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de leesbaarheid van de tekst altijd prioriteit heeft en je niet afgeleid wordt door de achtergrond. Het gaat uiteindelijk om de tekst van het lied.

 

Niet alle presentatiesoftware ondersteunt het gebruik van bewegende achtergronden. Na een zoektocht op het internet blijken slechts een paar (vooral betaalde) pakketten deze mogelijkheid aan te bieden, bijvoorbeeld de website van MotionWorship.com ( Link naar het filmpje. Josiah Smith heeft daar een filmpje (in het Engels) geplaatst over hoe je PowerPoint kunt gebruiken om liederen met bewegende achtergrond te maken. Benieuwd naar het filmpje? Klik dan hier.

 

Zoals uit het filmpje blijkt, is PowerPoint niet echt dé oplossing om de video’s als achtergrond te gebruiken. Als je wilt dat bij verschillende dia’s de video op de achtergrond blijft doorspelen, ontkom je er niet aan om verschillende teksten op één dia te plaatsen en met behulp van animaties teksten te laten verdwijnen en op te komen. Dit vergt wel enig (foutgevoelig) handwerk en dat zal je misschien ervan weerhouden om deze oplossing te gebruiken. Er bestaat een hulpmiddel die dat voor je kan doen: P3 Song.

 

P3 Song

P3 Song is een Add-In voor PowerPoint en bedoeld om zonder al te veel handmatige handelingen voor een liedtekst een PowerPoint presentatie te maken. Het principe van P3 Song is vrij eenvoudig: maak één basisdia waarin je de layout van je presentatie maakt. Voer vervolgens in het scherm de volledige tekst van het lied in, plaats witregels voor elke diaovergang en de presentatie wordt voor je aangemaakt op basis van de basisdia met de opmaak.

 

P3 Song geeft ook de mogelijkheid om in plaats van het dupliceren van de basisdia, alles op één dia te plaatsen. Alle teksten die normaliter op een aparte dia gezet worden, worden nu inclusief animatie op de basisdia geplaatst. Wanneer je nu op de basisdia een video laat afspelen, dan kun je met behulp van P3 Song vrij eenvoudig de gewenste teksten op de basisdia laten zetten en heb je in een handomdraai een mooie presentatie.

 

Je kunt P3 Song downloaden en gratis gebruiken. Klik hier voor meer informatie.

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*