Op Opkijken is een serie filmpjes van het project ABC van het geloof te zien. Ze zijn onlangs toegevoegd aan de algemene database met filmpjes. Het ‘ABC van het geloof’ heeft als doelstelling om in begrijpelijke en eigentijdse taal de diepe inhoud van het christelijke geloof en gereformeerde belijden aan kinderen en jongeren door te geven.

 

‘Wedergeboorte, verzoening, rechtvaardigheid… natuurlijk ken ik deze woorden. Ik hoor ze regelmatig in de kerk. Maar als ik uit moet leggen wat ze betekenen… dat vind ik lastig!’

 

Veel jongeren weten niet meer wat Bijbelse kernbegrippen betekenen. Maar het begrijpen van de kernwoorden is belangrijk als het gaat om geloofsbeleving. Want als je de inhoud van Bijbelse kernwoorden niet kent, hoe kun je ze dan geloven of beleven?

 

Ook ouderen vinden het soms lastig om over het geloof te praten. Geloofsopvoeding wordt soms als een strijd ervaren, omdat jongeren op een andere manier met geloofskwesties omgaan dan de oudere generatie gewend is. Maar het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Om jongeren en hun opvoeders daarbij te helpen, heeft het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) het ABC van het geloof geïntroduceerd. Deze website moet jongeren en hun ouders, opvoeders en leidinggevenden handvatten bieden om met elkaar in gesprek te gaan over Bijbelse kernbegrippen.

 

Het project bestaat niet alleen uit filmpjes, maar bevat ook een lesmethode om kinderen en jongeren te onderwijzen uit de Bijbel. Al het materiaal staat online en is dus eenvoudig en gratis te gebruiken in de gemeente. Op Opkijken zijn alleen de filmpjes te vinden, maar wij bevelen de andere materialen van harte aan!

 

Klik hier om de serie filmpjes voor jongeren te bekijken.

 

En hier om naar de filmpjes voor kinderen te gaan.

 

 

Categorie:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*