Het christelijk geloof is in onze cultuur niet meer vanzelfsprekend. Daarom is het nodig dat we onszelf een spiegel voor houden: hoe kunnen we een lichtend licht en zoutend zout zijn? Wij mogen laten zien hoe waardevol het is om aan Gods hand door het leven te gaan. En dat mogen we doorgeven aan onze kinderen. Een mooie missie maar dat houdt meer in dan alleen voorlezen uit de Bijbel en de kerk bezoeken. Daarom lanceert Opkijken.nl i.s.m. Beleefmee.nl een dossier met thema: Samenwerken in geloofsgroei, n.a.v. het symposium Greijdanus Zwolle.

 

“96, 97, 98, 99… we zijn er eentje kwijt! U kent het verhaal, hè?” jongerenwerker Corjan Matsinger geeft in zijn lezing Geloven in de leefwereld van jongeren tijdens dit symposium aan dat het verhaal van het verloren schaap hier om te draaien is: “Eén… en we zijn er 99 kwijt! Metingen laten zien we er slecht voor staan als kerk en we steeds minder kerkelijk worden… is dit wel te meten in kerkbankcijfers, heeft geloven een ander gezicht gekregen?”

 

Deze lezing is, evenals het programma Denk eens mee… met jongerenwerkers Jetze Baas en Anko Aussoren, te vinden op Beleefmee.nl en opgenomen in het Themadossier van Opkijken.nl. In dit themadossier zijn meer materialen te vinden zoals filmpjes en artikelen over de rol van ouders, kerk e/o school bij geloofsopvoeding.

 

Ga naar het themadossier.

Voor iedereen toegankelijk en de materialen zijn gratis te gebruiken.

 

 

Help mee om dit dossier te vullen met mooie materialen en tip ons zodat wij weer anderen tot zegen kunnen zijn! 

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*