Zoek Resultaten voor: Catechismus Zondag 05: vraag 12, 13, 14, 15

Sorteer op: Datum | Titel | Views | Reacties Sort Ascending
View:

Wij belijden: hel | jongeren

165 Views0 Reacties

Jezus waarschuwt ons voor de hel. Het is daar echt verschrikkelijk: pijn, verdriet, liefdeloosheid, eenzaamheid. Je komt in de hel als je niet echt in Jezus gelooft. Doe je dat wel, dan mag je bij Hem in de Hemel wone...

Het Bijbel Project | Hemel en Aarde

200 Views0 Reacties

In deze video proberen we God's wereld (de hemel) te begrijpen. Hoe is deze wereld ontstaan? En hoe overlapt deze wereld met die van ons?

God geeft hoop

441 Views0 Reacties

Deze spoken word gaat over God die hoop geeft in een wereld van pijn en verdriet.

10 Gods wil – Geboren om te groeien

817 Views0 Reacties

Wat is Gods wil? Wat moet ik doen? In dit filmpje leer je wat de bijbel zegt over het doen van Gods wil. Ook wordt hier verteld hoe Jezus omgaat met Gods wil.

Verzoening

1.01K Views0 Reacties

Na ruzie moet je het goedmaken met diegene. Dit wordt ook wel verzoening genoemd. Het volk Israël verzoent zich ook met God. Dit doen ze door offers te brengen. Nadat Jezus voor onze zonde is gestorven zijn we met hem...

Preek – Zondag 5

595 Views0 Reacties

Preek van ds. Arjen van Groos (1962 – 2014) – ochtenddienst / middagdienst -

Kinderlied: Wat een wonder! (Pasen) (filmpje)

2.13K Views0 Reacties

Het paasverhaal verteld aan de hand van plaatjes. Jezus leeft!   Klik hier voor bijbehorende puzzel(s).   Klik hier om naar het paasdossier te gaan.

Hoe kan ik weten of ik wedergeboren ben?

1.11K Views0 Reacties

Dominee van den Brink legt uit hoe je erachter kan komen of je wedergeboren bent. Hoe kom ik tot innerlijke vreugde en blijdschap? Ds. Van Den Brink legt uit hoe en wat.

NCC 5 – Wat heeft God gemaakt?

839 Views0 Reacties

In de serie New City Catechismus (NCC) wordt de hele Heidelbergse Catechismus behandeld door dominees en theologen, zondag voor zondag. In dit filmpje: Zondag 5, over de vraag: 'Wat heeft God gemaakt?'. R. Kent Hughes...

Animatie: Jezus aan het kruis – Wat er gebeurde

1.34K Views0 Reacties

De Amerikaanse predikant Joseph Prince laat aan de hand van een indrukwekkende animatie zien wat er gebeurde op Golgotha.

Mijn verhaal met God – Kimberly

1.78K Views0 Reacties

Een filmpje van www.IkzoekGod.nl Toen Kimberly ging studeren, begon ze vragen te stellen: Ben ik hier met een reden? Is niet alles zinloos? Uiteindelijk vond ze God.

Visser in de Jordaan – Gods antwoord op het lijden

1.29K Views0 Reacties

Gerrit van den Berg in gesprek met dominee Paul Visser over het lijden in de wereld. Wat is Gods antwoord daarop? Hoe kan er lijden zijn terwijl er een God bestaat?

Visser in de Jordaan – Schuld en boete

1.50K Views0 Reacties

Paul Visser in gesprek met Annemarie over het concept 'Schuld en Boete'. Het christelijk geloof gaat toch over liefde? Hoe zit het dan met het boete doen?

Wie je bent in Christus – 18. In Christus leef je niet langer onder de wet van de zonde

1.89K Views0 Reacties

Wilkin van de Kamp van VrijZijn vertelt in 40 video's van 2 minuten over de zoektocht naar zijn identiteit in Jezus. In deze zestiende aflevering zet Wilkin van de Kamp de wet van de zonde tegenover de wet van God....

Waarom Pasen? Compilatie Mattheus Passion

2.06K Views0 Reacties

Een compilatie van de Mattheus Passion.

4. Hoe ga je om met schuldgevoelens? – Reinier Sonneveld

1.91K Views0 Reacties

Een filmpje van CIP.nl Reinier Sonneveld vertelt waarom geloven niet altijd makkelijk is. In deze vierde aflevering (van de negen) legt hij uit hoe schuldgevoelens invloed kunnen hebben op ons getwijfel en geeft hi...

VBNB – 6. Boeddhisme, de modieuze uitblussing

2.36K Views0 Reacties

Een filmpje van 'Vanbenedennaarboven' In de serie 'Van beneden naar boven' gaat Jos de Keijzer in op de vraag of en hoe het christelijk geloof nog relevant is voor de 21ste eeuw. In deze aflevering bespreekt hij de...

Dan Stevers – The Fifth Cup

2.84K Views0 Reacties

Een filmpje van Dan Stevers Over de vijfde beker van God. De beker van toorn.

Dan Stevers – The Cell

2.20K Views0 Reacties

Een filmpje van Dan Stevers De cel waar die in dit filmpje centraal staat wordt om ons heen gebouwd en bouwen we vaak ook zelf om ons heen. Durf jij je cel wel te verlaten?

Gered

2.24K Views0 Reacties

Een filmpje over de ellende in de wereld en onze redding door Christus met aan het einde Psalm 40:2 in het Engels. Hieronder een vertaling daarvan (NBV): 'Hij trok mij uit de kuil van het graf, uit de modder, uit h...

Gelijkenis van de wijze en de dwaze bouwer

9.45K Views0 Reacties

Animatiefilmpje over de gelijkenis van de wijze en de dwaze bouwer

Mysterieuze griep en ultieme liefde

8.52K Views0 Reacties

Een verhaal dat laat zien dat Gods liefde voor de mensen en de wereld zo groot is dat Hij Zijn Zoon er voor heeft willen opofferen.

Eva

2.45K Views0 Reacties

Een profielschets van Eva, de eerste vrouw op aarde die mocht leven in het paradijs. Moeder van alle mensen, maar ook de eerste mens die in zonde viel.

De rechter en zijn vriend

2.84K Views0 Reacties

Animatiefilmpje waarin uitgelegd wordt dat God voor onze straf betaald heeft.