Pasen

Opkijken.nl publiceert in samenwerking met Anne Lies Mossel – de Kievit iedere zondag in de lijdenstijd een gedicht. Woorden die zoeken, die ruimte geven aan emoties en die je stil doen staan. Woorden van rouw, verdriet maar ook van troost en hoop.

 

Wat ontstaat

 

Mijn oude ik is doodgegaan
Mijn nieuwe ik is opgestaan
Ik hoef niet meer te vrezen
of ik wel sterk genoeg zal staan
Mijn Jezus is mijn weg gegaan
En Hij heeft mij genezen

 

Mijn oude leven is voorbij
En Hij begon iets nieuws in mij
Ik zie de groene sprieten
Van wat er komt uit dorre grond
Zijn lof legt Hij mij in de mond
Ik mag ervan genieten

 

ALMdK – volg Anne Lies op Facebook
 

Voel je pijn of verdriet? Wij hopen dat je kracht vindt door gebed. Alleen God weet hoe moeilijk het kan zijn en wat je nodig hebt. Om je te helpen woorden te vinden voor je gebed, bieden we je op deze pagina een aantal gebeden en liederen aan.
 

Als je wilt doorpraten met iemand, zoek dan mensen met een luisterend oor. Of neem a.u.b. contact op met de lokale kerkelijke gemeente. Heb je deze mogelijkheid niet, dan kun je online contact opnemen met een medewerker van Opkijken.nl. Hij of zij zal per mail een reactie sturen. Stuur je mail naar info@opkijken.nl.

 

 

Klik hier om naar het paasdossier te gaan.

Klik hier om naar het paasdossier voor kinderen te gaan.