Zondag 3

Opkijken.nl publiceert in samenwerking met Anne Lies Mossel – de Kievit iedere zondag in de lijdenstijd een gedicht. Woorden die zoeken, die ruimte geven aan emoties en die je stil doen staan. Woorden van rouw, verdriet maar ook van troost en hoop.

 

Zaaien

 

De tranen liepen over mijn gezicht

Terwijl ik zaaide… samen met de rest

Het zaad was dood… ik voelde het gewicht

De open grond rook enigszins naar mest

 

Ik vroeg me af wanneer de oogst zou zijn

Mijn mond zong eer aan Hem die alles weet

En in mijn hart was hoop vermengd met pijn

En nog iets anders… dat vertrouwen heet

 

En toen ik wegliep van herinnering

En dichter naar het feest dat nog moest komen

Toen dacht ik aan een graf dat openging

En Levend Water dat voorgoed ging stromen

 

Ook dit zaad dat gezaaid werd, draagt zijn vrucht

Het heeft gedronken uit de goede bron

De hemel gaf de regen… en de lucht

Was zwanger van belofte… er was zon

 

ALMdK – volg Anne Lies op Facebook.

 

 

Voel je pijn of verdriet? Wij hopen dat je kracht vindt door gebed. Alleen God weet hoe moeilijk het kan zijn en wat je nodig hebt. Om je te helpen woorden te vinden voor je gebed, bieden we je op deze pagina een aantal gebeden en liederen aan.

Als je wilt doorpraten met iemand, zoek dan mensen met een luisterend oor. Of neem a.u.b. contact op met de lokale kerkelijke gemeente. Heb je deze mogelijkheid niet, dan kun je online contact opnemen met een medewerker van Opkijken.nl. Hij of zij zal per mail een reactie sturen. Stuur je mail naar info@opkijken.nl.

 

 

Klik hier om naar het paasdossier te gaan.

Klik hier om naar het paasdossier voor kinderen te gaan.