Jezus is opgestaan uit de dood.

Hij heeft de dood overwonnen!

Hoe kan het dat christenen dit geloven, hoe halen ze dit in hun hoofd?! Hoe kan het dat ze dit zelfs onder martelingen blijven volhouden? Dood is dood, je gaat niet ineens roepen dat iemand die gekruisigd is, toch is opgestaan en daar ga je zeker niet voor sterven…

 

 

 

Verklaring: ze hebben gelijk! En dat is goed nieuws, een bijzondere Paasboodschap die gedeeld moet worden!

 

Daarom heeft Opkijken.nl divers materiaal rondom Goede Vrijdag en Pasen verzameld. Te gebruiken in de kerk of voor je eigen geloofstoerusting. Deze materialen zijn te vinden in het Paasdossier en het Paasdossier voor kinderen.

 

Zo legt Willem de Vink (striptekenaar) bijvoorbeeld heel simpel en doeltreffend uit in een filmpje wat het Grote Plan van God is. Hoe begon het allemaal, wat ging er mis en waarom kwam Jezus nu eigenlijk? Of bekijk het filmpje van EO Denkstof met Reinier Sonneveld over de kruisiging, het sterven en de opstanding van Jezus. Maar ook is er een animatiefilmpje te vinden waarin het paasverhaal op een eigentijdse manier wordt uitgebeeld door middel van sociale media. En er zijn meer mooie filmpjes opgenomen. Daarbij zijn in het paasdossier voor kinderen ook leuke puzzels geplaatst!

 

 

Ga naar:

Pasen

Pasen voor kinderen

 

 

Opkijken.nl maakt deze paasdossiers samen met hulp van jullie! Dus heb je een tip, laat het weten!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*